2010. január 27., szerda

Paradicsomos szójaszelet párolt krumplival

Hozzávalók: 3-4 szójaszelet, 2 krumpli, házi paradicsompüré, szárított fűszerkeverék, bors, petrezselyemzöld, bazsalikom, 1 gerezd fokhagyma, késhegynyi csili (vagy Erős Pista), szójaszósz, 1 teáskanál méz.

A szójaszeleteket fűszeres vízben hagyom állni 1-2 órát, kinyomkodom és kevés felforrósított olajon megforgatom. Kevés vizet öntök alá, borsozom, megszórozom petrezselyemzölddel, rányomom a fokhagymát, hozzáadom a mézet és átpirítom. Kevés paradicsompürét adok hozzá (ha nincs, jó a bolti is, de a házi az igazi), beszórom a csilit. Ha szükséges, öntök hozzá még egy kevés vizet, és addig főzöm, amíg a szója jól megpuhul. Ekkor rászórom a bazsalikomot, meglocsolom szójaszósszal és összeforralom. Készen is van.

A krumplit megpucolom, cikkekre vágom és megpárolom. Megszórom petrezselyemmel, meglocsolom szójaszósszal és a szójaszeletekkel tálalom.

Ez a mennyiség 1 adagra elegendő.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése