2010. január 25., hétfő

Banános édesség

Hozzávalók: 400 ml tejszín, 1 csomag vaníliás pudingpor, 5 dl tej, néhány banán, babapiskóta.

A pudingot az utasításoknak megfelelően elkészítem a tejjel, hagyom kihűlni. Közben kemény habbá verem a tejszínt. Amikor a puding kihűlt, óvatosan hozzákeverem a tejszínhabot.

Egy nagy tál aljára teszek tejbe mártott babapiskótát, erre banánt karikázok, majd egy réteg krém következik. Ezután újabb babapiskóta, banán, majd megint krém. Ezt addig folytatom, amíg el nem fogy a krém. Mindenképpen úgy kell befejezni, hogy krém kerüljön a tetejére.

Hűtőben tárolom, amíg meg nem puhul a piskóta. A piskótát nem szükséges a rétegezés előtt tejbe mártani, de meggyorsítja a puhulást, ami nem mellékes, ha a család tudomást szerez a banános csoda hűtőben való lapulásáról. Ekkor minden perc számít.:)

Eredetileg nem vanília pudinggal kell készíteni, hanem sűrű, tojásos főzött krémmel, de a tojás miatt nem szeretem. Nekem ez a variáció jobban tetszik, nem foglalkozom vele, hogy eredeti-e vagy sem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése