2010. február 2., kedd

Gyümölcsös tejberizs

Alapvetően jellemző rám, hogy elsősorban abból készítek ebédet, vacsorát, édességet, ami éppen van otthon, de ebben a nagy hóban és hidegben különösen igaz. Ilyenkor kerül terítékre egy-egy klasszikus étel, nem ritkán kicsit átalakítva. A tejberizs az egyik legjobban variálható és egyszerű finomság.

Hozzávalók: 1 csésze rizs, 2-2,5 csésze víz, 1,5-2 dl tej, cukor, fahéj, meggy.

A rizst fedő alatt addig főzöm a vízben, amíg fel nem veszi az összes vizet. Ekkor leveszem a tűzről, hozzákeverek néhány evőkanál cukrot, kevés fahéjat és a tejet. Lefedem, és hagyom pihenni, amíg az összes tejet beszívja a rizs.

Tálkákba rétegezem a meggyet és a rizst úgy, hogy a meggy kerüljön alulra. Lehűtve vagy azonnal fogyasztható.

A meggyet nem feltétlenül kell rétegezni, bele is lehet keverni. Így nem olyan mutatós, de enni kell, nem mutogatni.:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése