2009. november 25., szerda

Zöldborsófőzelék

Szeretem a főzeléket. Gyakorlatilag bármilyen zöldségből el lehet készíteni és alig kell hozzá valami. Csak meg kell főzni, besűríteni és készen van. Ez is egy olyan alapétel, amit egy kicsit mindenki másképp készít. Még én sem csinálom mindig ugyanúgy.

Hozzávalók: 1 kg zöldborsó (friss vagy fagyasztott), csipet só, néhány evőkanál cukor, petrezselyemzöld, liszt, kb. 1/2 dl tej vagy 1 evőkanál tejföl, esetleg reszelt sajt.

A zöldborsót felteszem főni kicsivel több vízzel, mint ami ellepi, sózom, hozzáadom a cukrot, ízlés szerint petrezselyemzöldet (lehetőleg egészben), és fedő alatt addig főzöm, amíg a borsó megpuhul. Ezután kiveszem a petrezselyemzöldet, adok hozzá tejet, tejfölt vagy sajtot, megszórom liszttel. Csomómentesre keverem. Addig főzöm, amíg besűrűsödik.

A sajt a saját kényszermegoldásom. Nem volt itthon se tej, se tejföl, és kedvem se sok a bevásárláshoz. Volt viszont sajt. Az is tejtermék. Gondoltam, ha nem lesz jó, majd nem mondom el senkinek.:) Nem lett rossz. Tulajdonképpen észre sem lehetett venni, hogy sajtot tettem bele. Jó ötlet volt.:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése