2009. november 21., szombat

Gombakrémleves

Levesgyáram következő darabja. Nem tudom abbahagyni. Éppen levesnek valót kerestem a hűtőben, amikor megláttam a gombát. Már meg is volt az ebéd, nem kellett sokat gondolkodnom.

Hozzávalók: 300 g gomba, 3 nagyobb krumpli, 1/2 fej hagyma, só, bors, szárított zöldségkeverék, tej vagy tejföl.

A hozzávalók és az elkészítés módja kísértetiesen hasonlít az előzőekhez. A hagymát apróra vágom és kevés olajon üvegesre párolom. Beleteszem a kockára vágott krumplit, felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje, sózom, borsozom, megszórom a zöldségkeverékkel. Amikor a krumpli majdnem megpuhult, hozzáadom a felszeletelt a gombát. Amikor minden puhára főtt, beleteszek 1/2 dl tejet vagy tejfölt, és az egészet pépesítem botmixerrel.

Kenyérkockával és/vagy reszelt sajttal tálalom.

Egy időre leállok krémlevesekkel. Nem az evéssel és a készítéssel, hanem az újak kipróbálásával. Most ennyi elég. Az elhatározás addig tart, amíg nem találok új, ígéretes alapanyagot.:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése