
Hozzávalók: 1 csomag mirelit sóska (csak sóska, semmi más, nem félkész), kb 5 dl tej, csipet só, cukor, liszt, olaj.
A sóskát kevés olajon, alacsony tűzön, fedő alatt felolvasztom. Felöntöm tejjel, sózom, alaposan megszórom cukorral, mert úgy szeretem, ha édes.
Liszttel besűrítem, azaz apránként adom hozzá a lisztet, közben folyamatosan kevergetem, hogy ne legyen csomós. A végén kiszedegetem belőle a nagyobb csomókat, mert sosem sikerül tökéletesen simára keverni. Nem zavar, mert nem versenyre készül. Az íz a lényeg, az pedig eddig mindig jó volt. :)
Liszttel besűrítem, azaz apránként adom hozzá a lisztet, közben folyamatosan kevergetem, hogy ne legyen csomós. A végén kiszedegetem belőle a nagyobb csomókat, mert sosem sikerül tökéletesen simára keverni. Nem zavar, mert nem versenyre készül. Az íz a lényeg, az pedig eddig mindig jó volt. :)
A feltét lehet főtt krumpli, tükörtojás (ha szeretném), rántott sajt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése