2012. december 12., szerda

Póréhagymás kosárka

Hétvégén kimaradt a piacozás, mert itt volt anyu (nem akartuk végigcipelni a városon, mert időre ment meglepetés buliba, vasárnap meg nincs az a piac, ahova mi járunk), úgyhogy így hét közepén abból kell főznöm, ami még van a "kamrában". Találtam egy nagy póréhagymát meg néhány apróságot. Ez lett belőle. :)

Hozzávalók:
a tésztához: 30 dkg liszt, 12 dkg puha vaj, csipet só, 2 kanál kefir (eredetileg tejföl kellene, de az nem volt itthon);
a töltelékhez: 1 póréhagyma, fél hagyma (ennyi volt a hűtőben, nem akartam másikat bontani), 200 ml tejszín, 3 evőkanál görög fűszerkeverék (lehet bármi mással, most ehhez volt kedvem), 4 szelet bacon, 1 paradicsom, reszelt sajt.

A tészta alapanyagait összegyúrom, és 8 részre osztom. A kosárka formákat (4 db) kivajazom és kibélelem a tészta felével.

A póréhagymát karikára, a hagymát és a bacont kockákra vágom. A póréhagymát elosztom a 4 kosárkában, a bacont és a paradicsomot csak 2-2-ben. Így kapok két vega és két húsevőknek való változatot.

A tejszínt elkeverem  a fűszerkeverékkel, reszelek bele bőven sajtot, és az egészet a kosárkákra kanalazom. A maradék tésztával lefedem őket, villával megszurkálom, és mehet a sütőbe.

Hagyományos sütőben (légkeverésesnek is van ilyen funkciója, nekem ez vált be ehhez a legjobban) 220 °C-on sütöm 30 percig. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése