2010. április 23., péntek

Zöldséges fasírt

Hozzávalók: 200-200 g brokkoli, kelbimbó és zöldborsó, 100 g gomba, 2 evőkanál tejföl, 1 nagy krumpli, 1 hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál házi paradicsomszósz, vegamix, bors, szójaszósz, pirospaprika, petrezselyem, majoranna, zsemlemorzsa, olaj.

A zöldségeket apróra vágom és megpárolom. Egy nagy tálban összekeverem az apróra vágott hagymát, a párolt zöldségeket, a fűszereket, 1 evőkanál olajat, belereszelem a krumplit, belenyomom a fokhagymát. Annyi zsemlemorzsát adok hozzá, hogy könnyen formázható masszát kapjak. Nem jó, ha túl lágy, mert akkor sütés közben szét fog esni. Tapasztalat...

Nedves kézzel tetszőleges nagyságú golyókat formázok a masszából, meghempergetem zsemlemorzsában, és bő, forró olajban aranybarnára sütöm.

Ha szeretném elkerülni az olajszagot -általában szeretném :)-, akkor tűzálló tálat (jénai vagy sütőben használható Tupperware edény) vékonyan kikenek olajjal, zsemlemorzsát szórok bele, és beleteszem a masszát. A tetejét alaposan meglocsolom olajjal, hogy ne száradjon ki, megszórom zsemlemorzsával. Közepes hőmérsékletű sütőben addig sütöm, amíg a széle megpirul.

Rizzsel, krumplipürével tálalom, de főzelékhez is isteni. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése