2010. április 27., kedd

Zöldség krémleves

Egy újabb krémleves. Nagybevásárlás előtt, amikor néhány szem ez meg az lapul a konyhában, a legjobb megoldás ezekből krémlevest készíteni. Gyors, egyszerű, finom.

Hozzávalók: kb. 300 g zöldség (nálam brokkoli, kelbimbó és borsó volt itthon), 1 nagy vagy 2 kicsi krumpli, 1 kis fej hagyma, só, bors, vegamix, petrezselyemzöld, tárkony, 2 evőkanál tejföl.

Kevés olajon üvegesre párolom az apróra vágott hagymát, ráborítom a felkockázott zöldségeket (a borsót értelemszerűen nem kell felkockázni :D), összepirítom. Felöntöm annyi vízzel, amennyi jól ellepi, ízlés szerint hozzáadom a fűszereket (a tárkonnyal óvatosan bánok), és fedő alatt puhára főzöm.

A leves levéből néhány kanálnyivel elkeverem a tejfölt, és hozzáöntöm a többihez. Jól összeforralom, majd a tűzről levéve botmixerrel pépesítem.

Reszelt sajttal és/vagy pirított kenyérkockákkal tálalom.

Az a jó benne, hogy szinte bármilyen zöldséggel elkészíthető, ami éppen van otthon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése