2010. április 29., csütörtök

Paradicsomos-zöldséges spagetti

Hozzávalók: 1/2 csésze szójagranulátum, 1 kis fej hagyma, 1 nagy gerezd fokhagyma, kevés brokkoli, kelbimbó, néhány gyöngyhagyma, só, bors, vegamix, bazsalikom, oreganó, majoranna, (házi) paradicsomszósz, késhegynyi Erős Pista.

Az apróra vágott hagymát kevés olajon üvegesre párolom. Hozzáadom a fűszeres vízbe áztatott és kinyomkodott szóját, kicsit összepirítom, bőven meglocsolom paradicsomszósszal és kevés vízzel. Beleteszem a zöldségeket, a fűszereket és addig főzöm, amíg minden jól megpuhul. Ha nagyon elfőtt a leve, de még nem puhultak meg a zöldségek, adok hozzá még vizet.



Spagettivel, reszelt sajttal tálolom.

Bármilyen zöldséggel készíthető, ami éppen otthon van. Nekem most ezek voltak.

2 megjegyzés:

  1. Hát, ha ilyen ritkán főzöl, szívem, vagy mindig ugyanezt, akkor előbb-utóbb fellázad a család vagy az olvasótábor :)))))

    Ölel Trendo a Gastrodamustól

    VálaszTörlés
  2. Bevallom, mostanában tényleg nem főztem. Először fizikailag nem voltam rá képes, az utóbbi időben pedig nincs hol (konyhafelújítás). Anyukám főztjével mégsem kérkedhetek itt. :)))
    Csak napok kérdése, és újra alkotok. Csak legyen végre, hol.

    VálaszTörlés