2010. augusztus 11., szerda

Sajtos mártogatós

Mivel mindig elcsúszok időben, valamit ki kellett találni, amit vendégek elé rakhatok, amíg elkészül a kaja. Már a bevásárlásnál éreztem, hogy szükségem lesz rá. Milyen igazam lett!

Hozzávalók: 2 rúd krémsajt (Mackót használtam, de a Camping és tökéletes), 1 nagy pohár tejföl, só, bors, zöldfűszerek.

A sajtot egy tálba nyomom, hozzákeverem a tejfölt, amíg az egész kellemesen mártogatható állagú lesz. Beleteszem a fűszereket (ízlés szerint), és alaposan összedolgozom. Úgy jó, ha nem ragad, de nem is folyik le a belemártott cuccról.

Uborkát, karalábét és répát vékony, de nem elhajló csíkokra vágok, ezeket kínálom mártogatnivalóknak. Bármilyen zöldséget lehet bele mártogatni, akár zöldhagymát is, de még pirítóssal is finom. Próbáltuk... miután elfogyott a zöldség. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése