2010. március 25., csütörtök

Paradicsomos-gombás spagetti

Hozzávalók: 5-6 közepes fej gomba, 1 hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 csésze szójagranulátum, 2,5-3 dl házi paradicsomszósz, vegamix, só, bors, pirospaprika, petrezselyem, bazsalikom, oregánó, pár szem fekete olajbogyó, reszelt sajt.

Kevés olajon megfuttatom az apró kockára vágott hagymát, hozzáadom a beáztatott és kinyomkodott szóját, összepirítom. Beleteszem a felszeletelt gombát, összeforgatom (ha szükséges, adok még hozzá egy kis olajat), sózom, borsozom, és felöntöm a paradicsomszósszal és kb. 1 dl vízzel. Hozzáadom a fűszereket, belenyomom a fokhagymát, és az egészet alaposan összefőzöm, amíg a gomba és a hagyma is jól megpuhul. Ekkor beledobom a negyedekbe vágott olajbogyókat, és hagyom, hogy egyet rottyanjon.

Spagettivel az igazi, de bármilyen tésztával finom, ami éppen van otthon.

A tetejére reszelt sajtot -vagy ami még jobb: parmezánt- szórok, és melegen tálalom.

Nem tudom, minek nevezzem, mert bolognainak nem bolognai, már csak azért sem, mert a hús helyett szója van benne. Nápolyinak sem tudom nevezni, mert abban meg csak gomba van, legalábbis ahogy én tudom. Mindegy, nem is ez az érdekes. Finom és kész. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése