2011. február 6., vasárnap

Tengeri hal zöldségágyon

Mostanában nem nagyon főztem, de ha mégis, akkor valami nagyon gyors, nagyon egyszerű dolgot. Gergő megszületése óta szinte egyáltalán nincs időm főzni, az előtte való hónapokban pedig erőm, energiám nem volt. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy anyukám ellátott minket mindenfélével.

Ha akad némi időm, változatlanul szívesen dobok össze valamit, de szigorúan gyorsat, és olyat, amihez a hozzávalók kiesnek a hűtőből/fagyasztóból. Ma halat sütöttem Péternek.

Hozzávalók: tengeri hal, vegyes zöldség (nekem most: brokkoli, répa, zöldbab, karfiol, hagyma, gomba), halak fűszerkeverék, olívaolaj, só, bors.

A halszeletet alaposan megmosom, ha fagyasztottat használok, kiolvasztom. 1 púpozott kávéskanál fűszerkeveréket egy kevés olívaolajjal elkeverek, és ezzel a keverékkel megkenem a halat. Hagyom egy kicsit állni.

Egy jénai tálat kivajazok vagy kevés olajjal meglocsolok. Beleszórom a karikára, kockára vágott zöldségeket, elrendezem, hogy mindenhol egyforma mennyiségben legyen, és áfektetem a halszeletet.

Alufóliával lefedem, és 180-200°C-on kb. 30 percig sütöm. Ezután leveszem a fóliát, és újabb 30 percre visszateszem pirulni. Közben folyamatosan figyelem, mert esetleg korábban elkészül.

Gyors, egyszerű, és a célszemély szerint finom. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése