2009. október 28., szerda

Zöldségköret wokban

Alig 2 hónapja költöztem vissza Írországból Magyarországra, még nem sikerült huzamosabb időt eltöltenem egy városban; Salgótarján, Kaposvár és Budapest között ingázom. Emiatt az éléskamrát még nem töltöttem fel teljesen, abból főzök, amit találok. Mostanában nagy kedvencem lett ez a zöldségekből készített köret, mert gyors, egyszerű és mindenhez illik.

Hozzávalók: 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 gomba, kevés brokkoli, kukorica, répa, 2-3 kisebb krumpli, 1/2 alma.

Wokba kevés olajat öntök, a megpucolt, karikára vágott krumplit kissé megsütöm. Hozzáadom az apróra vágott hagymát és a fokhagymakarikákat, és rövid ideig pirítom, majd a feldarabolt gomba, a brokkoli, a kukorica, a karikára vágott répa következik. Amikor már majdnem kész, hozzáadom a vékonyra szeletelt almát. Megszórom sóval, borssal, kakukkfűvel, tárkonnyal, rozmaringgal, és bazsalikommal, és addig sütöm, amíg az összes zöldség el nem kezd pirulni. Ekkor meglocsolom egy evőkanálnyi szójaszósszal, és kicsit összepirítom.

Leginkább falafel vagy szójafasírt mellé szoktam enni, de bármihez nagyon finom.

Sajnos, képet nem tudok -még- mellékelni, a fényképezőgép még mindig nem akarja az igazságot. Amint orvosoltam a problémát, jönnek a képek is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése