2009. október 2., péntek

Töltött gomba

A húgom babájára való várakozás utolsó 2 hetét Kaposváron töltöttük anyuval. Nem volt mindig egyszerű 3 nőnek egyetlen konyhában, de megoldottuk vér nélkül.:) Találtunk a zöldségesnél szép gombát, és nem volt kedvem az anyu által felajánlott gomba-sajt kombinációhoz, inkább a kezembe vettem a sorsom, azaz az élelmezésem, és elkészítettem a gyors és egyszerű töltött gombát.

Hozzávalók: 5-6 nagyobb gombafej, 1 kis fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 kis paradicsom, zsemlemorzsa (vagy áztatott zsemle), 1 evőkanál olaj, 1-2 evőkanál tejföl, 1 kisebb krumpli.

Egy tálba darabolom a gombaszárakat, hagymát, fokhagymát és a paradicsomot. Belereszelem a krumplit, hozzáadom a tejfölt, és annyi zsemlemorzsát, hogy könnyen kezelhető masszát kapjak. Lehet bele tojást is tenni, hogy jobban összeálljon, de én nélküle szeretem.

A masszát a megtiszított gombafejekbe halmozom. Mindet felhasználom, az a jó, ha a töltelék jó magas.

200°C-ra előmelegített sütőben kb. 30 percg sütöm, amíg szépen meg nem sül a teteje.

Krumplipürével vagy rizzsel, de önmagában is fogyasztható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése