2013. október 30., szerda

Körtés csiga

Múlt héten kaptunk pár szem körtét, mert Gergő szereti. Tényleg szereti, de nem azt, amit kaptunk. Veszni hagyni nem akartam, viszont nyers formában biztos voltam benne, hogy nem fog elfogyni. Eszembe jutott a hűtőben pihenő levelestészta, amit pont ilyen alkalmakra szereztem be, azaz amikor valami gyorsat és finomat szeretnék sütni.

Hozzávalók: 4-5 kemény körte (vagy amennyi van otthon, de ne túl sok), 1 csomag levelestészta, 2 evőkanál barnacukor, pici fahéj.

A körtéket megpucolom és eltávolítom a magházukat. Lereszelem őket nagylyukú reszelővel, kinyomkodva egy nagyobb tálba teszem. A barnacukorral és a fahéjjal alaposan összekeverem.

A levelestésztát kihajtogatom és rákenem a körtés masszát. Egyenletesen, nem túl vastagon kenem, a szélén kb. 2 cm részt kihagyok, hogy sütéskor ne váljon szét, majd feltekerem. Éles késsel kb. 1 cm széles darabokra vágom és a vágási felülettel lefelé (illetve felfelé) sütőpapírral bélelt tepsibe teszem. 200 °C-ra előmelegített (égkeveréses) sütőben kb. 15 percig sütöm, amíg elkezd pirulni a széle.

Ez volt az első körtés próbálkozásom, de azt hiszem, nem az utolsó. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése