2013. augusztus 19., hétfő

Korianderes krumplisaláta

Úgy terveztem, hogy babsalátát (is) készítek a teraszbulira, de elfelejtettem babot venni. A tervek között szerepelt a hagymás krumplisaláta tartárral, de végül a kettőből lett egy, azaz a babot krumplival helyettesítettem.

Hozzávalók: 1 kg krumpli, 1 nagy fej lilahagyma, 2 evőkanál barnacukor (vagy nyírfacukor; kristálycukorral is lehet, de azt nem tartok itthon), almaecet, só, bors, 1 evőkanál egész koriandermag, víz.

A krumplit megpucolom, megfőzöm. A hagymát kettévágom, majd vékonyan felszeletelem. Egy kisebb tálba teszem a cukrot és annyi almaecetet adok hozzá, amennyit felvesz. Sózom, borsozom, beleteszem a koriandert, és felöntöm vízzel. Alaposan összekeverem, hogy eloldódjon a cukor.

Ha a krumpli kihűlt, karikákra vágom, a hagymával együtt beleteszem egy nagyobb tálba. Ráöntöm az öntetet, és óvatosan összeforgatom, hogy mindenhova jusson, de ne törjön össze a krumpli. Lefedve kis időre a hűtőbe teszem.

Minél többet áll fogyasztás előtt, annál jobb. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése