
Hozzávalók: sertéstarja vagy comb (azt hiszem, combból készítettem, de bevallom, nem nagyon értek hozzá:D), tej, fokhagyma, liszt, pirospaprika, rizs, piros és zöld ételszínezék.
A húsokat szép vékony szeletekre vágom, kiklopfolom, besózom, és tálba teszem. Annyi tejet öntök rá, amennyi éppen ellepi, apróra vágott fokhagymát adok hozzá, lezárom, és éjszakára hűtőbe teszem. Ezután paprikás lisztbe forgatom, és forró olajon mindkét oldalát ropogósra sütöm.
A rizst a szokásos módon megfőzöm, majd három részre osztom. Az egyik harmadhoz 1-2 csepp piros, a másikhoz zöld ételszínezéket keverek, a harmadikat békén hagyom.
Tálaláskor a különböző színű rizst egymás alá rendezem.
Lehet, hogy van jobb megoldás az ételszínezéknél, de nem volt lehetőségem kísérlezetni, hogy mivel tudom elérni a megfelelő árnyalatot, így ez maradt. Nem gyakran eszünk nemzetiszínű ételt, így azt gondolom, ennyi belefér.:)
Már csak egy kérdésem van: a savanyú káposztát honna szereztétek? (vagy tévednék és nem az van a tányéron?)
VálaszTörlésAz bizony savanyú káposzta, és a magyar boltból van. Megláttam, és nem gondolkodtam sokat, mielőtt a kosárban landolt.:)
VálaszTörlésnagyon találékony vagy :-)
VálaszTörlésHa az ember lánya külföldre szakad... :)
VálaszTörlés