2010. október 18., hétfő

Zöldségpörkölt fokhagymás krumplipürével

A klasszikus mi van itthon ebéd, azaz ami a hűtőből a fazékba hullik, abból lesz étel. Nem nagy mutatvány, de ez is egy lehetőség.

Ami most hullott: karfiol (apró rózsákra szedve), zöldborsó, bébikukorica (felszeletelve), hagyma (felkockázva), fokhagyma, só, bors, pirospaprika, vegamix fűszerkeverék.

A hagymát kevés olajon üvegesre párolom, rádobom a borsót, és kicsit megfuttatom. Sózom, borsozom, vitamixet és pirospaprikát szórok rá. Amikor a paprika feloldódott az olajban, hozzáadom a karfiolt is, felöntöm annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, és közepes hőfokon, fedő alatt puhára főzöm. A végén leveszem róla a fedőt, és elfőzöm a levét.

A krumplipüréhez a krumplit apró kockákra vágom, hozzádobok néhány gerezd fokhagymát, az egészet felöntöm vízzel és puhára főzöm. Leszűröm, vajjal vagy olajjal összetöröm, sózom, tejföllel, tejjel gazdagítom, és habosra keverem.

A zöldségpörkölt nem éppen légfrissítő hatású, de finom. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése