Tulajdonképpen nem is sheperd's pie, mert az birkából van, és ha nincs benne birka, akkor köze sincs hozzá. Ha marhából készíteném, cottage pie lenne, de mivel az sincs benne, ez a megnevezés sem lenne helytálló. A pásztorpite elnevezést alapból kizárom, mert a pite szerintem egy édes sütemény. A pie ugyan lehet édes és sós, de a pite szerintem egyértelműen édes. Lehetne soy pie, de az meg olyan furán hangzik. Marad egyelőre a címbeli név, aztán majd átírom, ha meglesz az igazi.
Hozzávalók: 1 zacskó szójagranulátum, kb. 8 nagy krumpli, 2 nagy fej hagyma, só, bors, vegamix, pirospaprika, majoránna, kakukkfű, zsálya, vaj, tej.
A krumplit megpucolom, felkockázom, felteszem főni.
Egy serpenyőben kevés olajon megpárolom a felkockázott hagymát, elkeverem benne a pirospaprikát, majd beleteszem az áztatott-kinyomkodott szóját. Kicsit pirítom, majd felöntöm egy kevés vízzel. Sózom, borsozom, megszórom a vegamix-szel. Majoránnával, kevés zsályával ízesítem, majd amikor majdnem kész, kakukkfüvet is szórok bele. Jól összefőzöm, hogy csak egy kevés leve maradjon. Az sem baj, ha teljesen elfő.
A megfőtt krumplit lecsepegtettem, kevés vajjal összetöröm, tejjel lazítom. Annyi tejet adok hozzá, hogy kenhető állagú legyen. Ne legyen folyós, de ne is álljon össze.
Egy tűzálló tepsi (legjobb a kerek, amiben pl. quiche-t is lehet sütni) aljára teszem a szójás ragut. Elegyengetem, majd a tetejére rakom a krumplipürét. Elsimítom a tetejét, de olyat variációt is láttam, hogy nyomózsákba téve apró halmokat nyomnak a ragu tetejére, mintha tejszínhab lenne. Tetszik az ötlet, de nekem ennyi időm nem szokott lenni.
200°C-ra előmelegített sütőben addig sütöm, amíg a teteje elkezd barnulni.
Lehet a tetejére sajtot reszelni, esetleg belekeverni a pürébe, de én most kihagytam. Talán majd legközelebb.
Hozzávalók: 1 zacskó szójagranulátum, kb. 8 nagy krumpli, 2 nagy fej hagyma, só, bors, vegamix, pirospaprika, majoránna, kakukkfű, zsálya, vaj, tej.
A krumplit megpucolom, felkockázom, felteszem főni.
Egy serpenyőben kevés olajon megpárolom a felkockázott hagymát, elkeverem benne a pirospaprikát, majd beleteszem az áztatott-kinyomkodott szóját. Kicsit pirítom, majd felöntöm egy kevés vízzel. Sózom, borsozom, megszórom a vegamix-szel. Majoránnával, kevés zsályával ízesítem, majd amikor majdnem kész, kakukkfüvet is szórok bele. Jól összefőzöm, hogy csak egy kevés leve maradjon. Az sem baj, ha teljesen elfő.
A megfőtt krumplit lecsepegtettem, kevés vajjal összetöröm, tejjel lazítom. Annyi tejet adok hozzá, hogy kenhető állagú legyen. Ne legyen folyós, de ne is álljon össze.
Egy tűzálló tepsi (legjobb a kerek, amiben pl. quiche-t is lehet sütni) aljára teszem a szójás ragut. Elegyengetem, majd a tetejére rakom a krumplipürét. Elsimítom a tetejét, de olyat variációt is láttam, hogy nyomózsákba téve apró halmokat nyomnak a ragu tetejére, mintha tejszínhab lenne. Tetszik az ötlet, de nekem ennyi időm nem szokott lenni.
200°C-ra előmelegített sütőben addig sütöm, amíg a teteje elkezd barnulni.
Lehet a tetejére sajtot reszelni, esetleg belekeverni a pürébe, de én most kihagytam. Talán majd legközelebb.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése