A héten megtörtént az első sikeres karácsonyi próbasütés. Egy jól bevált alapreceptet alakítottam át karácsonyiassá. Jó ötlet volt.:)
Hozzávalók: 20 dkg liszt, 10 dkg cukor, 1 zacskó sütőpor, 20 dkg mazsola, 1 narancs, 4 tojás, 1 dl tej, 15 dkg vaj, 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék.
A mazsolát alaposan megtisztítom, megmosom, és rumba áztatom. A naracsot megpucolom, apró kockákra vágom. A lisztet összekeverem a sütőporral és a fűszerkeverékkel. A tojásokat szétválasztom, a sárgákat habosra keverem a cukorral. A cukros tojáshoz keverem az olvasztott vajat és a tejet, majd a lisztes keveréket. Óvatosan hozzáadom a felvert tojásfehérjét és a lecsöpögtetett, lisztbe forgatott mazsolát és narancsot.
Hozzávalók: 20 dkg liszt, 10 dkg cukor, 1 zacskó sütőpor, 20 dkg mazsola, 1 narancs, 4 tojás, 1 dl tej, 15 dkg vaj, 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék.
A mazsolát alaposan megtisztítom, megmosom, és rumba áztatom. A naracsot megpucolom, apró kockákra vágom. A lisztet összekeverem a sütőporral és a fűszerkeverékkel. A tojásokat szétválasztom, a sárgákat habosra keverem a cukorral. A cukros tojáshoz keverem az olvasztott vajat és a tejet, majd a lisztes keveréket. Óvatosan hozzáadom a felvert tojásfehérjét és a lecsöpögtetett, lisztbe forgatott mazsolát és narancsot.
A muffinsütő mélyedéseit kivajazom vagy papírkapszlikat teszek bele, és 3/4-ig megtöltöm tésztával. 180°C-ra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütöm.
Hidegen és melegen egyaránt fogyasztható, garantáltan karácsonyi hangulatú finomság.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése