Rettenetesen kicsi a hűtőnk fagyasztórésze. Nemrég, amikor a nagybevásárlás után szembesültem a ténnyel, hogy nem tudom rendesen elpakolni a dolgokat, nem volt más megoldás, a réteslapnak ki kellett kerülni. Betettem a hűtőrészbe, így nyertem 1 napot, hogy döntsek a további sorsáról. Végül vettem almát, és almás rétest sütöttem belőle. Életemben először. Tudom, nem igazi házi rétes, mert nem én nyújtottam-húztam a tésztát, de mégis "igazibb", mint a teljesen elkészített, csak a sütőbe beillesztendő változat.:)
Hozzávalók: 1 csomag réteslap, 1 kg alma, 10 dkg cukor, fahéj, olvasztott vaj vagy olaj.
Az almát megszabadítom a magházától, lereszelem, kinyomkodom a levét, összekeverem a cukorral és a fahéjjal. A réteslapokat óvatosan kiveszem a csomagolásból, kihajtogatom, és megszerzek egy lapot. Lisztezett felületre teszem, megkenem olvasztott vajjal, ráteszek egy újabb lapot, azt is megkenem vajjal, majd erre egy újabb lapot. Erre teszem az almatöltelék felét úgy, hogy a szélén kihagyok egy kb. 4 cm széles részt. Óvatosan feltekerem, sütőpapírral kibélelt tepsibe teszem, és a tetejét megkenem olvasztott vajjal. A többi lappal, és a töltelék másik felével ugyanígy járok el. 220°C-ra előmelegített sütőben pirosra sütöm. Porcukorral megszórva tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése