2009. január 31., szombat

Szójás-mézes csirke

Tudom, elsőre elég bizarr, legalábbis annak tűnik. Éppen ezért tetszett meg, amikor évekkel ezelőtt rátaláltam. A viszonylag sok hozzávalótól függetlenül egyáltalán nem bonyolult elkészíteni. Vendégváráshoz ideális, hiszen igaz ugyan, hogy a sütési idő viszonylag hosszú, de közben lehet mással készülődni. Egyszerre egyszerű és különleges. Eddig még sosem hagyott cserben.:)


Hozzávalók: 30-40 dkg csirkemell, 3-4 evőkanál olaj, 4 evőkanál ketchup, 3 dl tejszín, 4 evőkanál szójaszósz, 3 evőkanál méz, 2 gerezd fokhagyma, majoranna, bazsalikom, só.

A húst megmosom, a nagyobb darabokat hosszában kettévágom, hogy vékony szeleteket kapjak. Kiklopfolom és besózom. Egy kisebb edényben összekeverem az olajat a ketchuppal, a tejszínnel, a szójaszósszal, a mézzel, a zúzott fokhagymával és a fűszerekkel. Tűzálló tálba vagy tepsibe öntöm a szószt, a húsokat beleteszem úgy, hogy ne fedjék egymást, hanem egymás mellett sorakozzanak. 1-2 órát állni hagyom, majd alufóliával letakarva 200-220°C-ra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütöm. Leveszem a fóliát, majd további 10 percig sütöm. Akkor jó, ha a teteje szép piros. Rizzsel vagy vajas törtkrumplival tálalom.

Itt találtam: mindmegette

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése